DVD perserij informatie. Wanneer kies je voor het repliceren van dvd’s (dvd persen) en wanneer voor het dupliceren van dvdr's (branden dvdr)? Heb je snel dvd's nodig? Gaat het om een grote of kleine oplage?
Allemaal factoren die meetellen bij de juiste keuze.
DVD Perserij - DVD Persen (replicatie) grote oplages vanaf 300 stuks.
Het persen van een dvd gebeurd in een dvd fabriek. Het productieproces (persen en bedrukken) gebeurd razendsnel. Eerst wordt er een glassmaster aangemaakt.
Van die glassmaster wordt een stamper gemaakt (mal) waarmee tenslotte kan worden geperst.
De glassmaster is het duurst in het gehele proces. Maar daardoor kunnen dvd’s wel heel snel worden geperst waardoor deze goedkoper zijn dan dvd recordables.
500 dvd’s persen duurt hooguit een half uurtje. 500 blank dvds branden kost veel meer tijd.
Levertijd is ca 10-12 werkdagen.
Let op! De stamper wordt over het algemeen door de dvd perserij voor 1 jaar gegarandeerd.
DVD Branden (DVD duplicatie) kleine oplages vanaf 50 stuks
Film op DVD branden: Het branden of ook wel dupliceren genoemd van een blank dvd wordt met dvd branders gedaan. Dit zijn speciale luchtgekoelde torens met 10 of meer recorders.
Het productieproces begint bij het branden waarna er met een speciale dvd printer de opdruk op wordt geprint.
Levertijd is ca 5-7 werkdagen afhankelijk van het drukwerk wat er eventueel bij wordt besteld.
Informatie DVD
Hoe werkt het?
Op de optische schijf met een doorsnede van 12 cm kunnen gegevens worden opgeslagen en via verschillende apparaten worden gelezen. In eerste instantie had het de naam Digital Video Disc omdat het voor de opslag van video materiaal bedoeld was, echter ten tijde van de marktintroductie is de naam veranderd naar de meer gepaste Digital Versatile Disc (digitale veelzijdige disc).
De DVD is een handige manier om informatie en films te bewaren en is reeds ingeburgerd in de maatschappij. Maar hoe werkt een DVD eigenlijk en waarom kan er zoveel informatie op een DVD worden bewaard?
Hoe is de DVD opgebouwd?
DVD’s worden net als CD’s gemaakt door een krachtige brandlaser. Via spiegeltjes en lens worden kleine hoogte variaties op een plastic optische schijf gebrand. Op minuscuul niveau wordt daarbij een binaire code op de DVD gezet. Binair is een reeks van 1-en en 0-en achter elkaar.
Zodra een optische sensor (de leeslaser) over de 0,74 micrometer brede sporen gaat (bij CD’s is dit 1,6 micrometer) worden weerspiegelingen gelezen als een 1. Bij geen weerspiegeling in geval van een putje is dat een 0. De samengestelde informatie van alle 1-en en 0-en bij elkaar vormen het beeld en geluid van de film, danwel de aaneenschakeling van opgeslagen documenten en informatie op de DVD.
Alhoewel de technologie van de DVD en CD relatief aan elkaar gelijk zijn, maakt de DVD speler gebruik van een kortere golflengte in combinatie met een sterkere lens. Daardoor kan beter worden ingezoomd en wordt informatie compacter opgeslagen.
Reproductie informatie DVD voor eigen gebruik
Het auteursrecht in Nederland schrijft voor dat iedereen informatie met films mag downloaden en op een DVD bewaren mits voor eigen gebruik. Het is echter zo dat die informatie en films niet vermenigvuldigd mag worden ten behoeve van commerciële doeleinden.
Heeft u de intentie om toch te kopiëren dan dient u daartoe de toestemming te hebben van de auteur. Normaal zal het copyright van toepassing zijn, waarbij vermenigvuldiging en verspreiding is verboden.
(Bron: http://electronica.infonu.nl)
DVD VOOR BEGINNERS
DVD afkorting: De Digital Versatile Disc, oftewel DVD, werd begin 1997 geïntroduceerd.Het is de technische opvolger van de door Sony en Philips ontwikkelde compact disc (CD), die eind 1982 op de markt werd gebracht.
DVD informatie: Een DVD is even groot als een CD, maar kan veel meer informatie bevatten dan de 650 Mb van een CD: minstens 7x, en maximaal zelfs 26x zoveel. DVDs worden namelijk met een grotere dichtheid beschreven; daarnaast kan een DVD tweezijdig worden beschreven en meerdere lagen bevatten.
Een DVD kan zoals gezegd zowel een- als tweezijdig worden beschreven, en elke zijde kan een of twee lagen bevatten. Dat levert de volgende combinaties op:
Opslagcapaciteit dvd
- Single Sided, Single Layer (DVD-5), capaciteit: 4,7 Gb
- Double Sided, Single Layer (DVD-10), capaciteit: 9,4 Gb
- Single Sided, Double Layer (DVD-9), capaciteit: dvd 8.5 Gb
- Double Sided, Double Layer (DVD-18), capaciteit: 17 Gb
Bij een dubbellaags DVD is de bovenste van de twee reflecterende lagen half doorzichtig, zodat, afhankelijk van de brandpuntinstelling van de laser, in plaats van die laag ook de eronder gelegen laag kan worden afgetast. (Bron: voorbeginners.info )
DVD wiki
De dvd wordt zowel gebruikt voor het distribueren van speelfilms als voor het distribueren en opslaan van computersoftware en gegevens.
Het is hiermee de opvolger van videosystemen zoals VHS. In het buitenland waren vooral eind jaren 90 de video-cd (vcd) en laserdisk lange tijd populair. Deze formaten hebben zich echter als een wereldwijde standaard niet kunnen bewijzen.
De dvd slaagde hier echter wel in. In computers is het de opvolger van de cd-rom-technologie (inclusief cd-r en cd-rw) in combinatie met het gebruik van het video-cd-formaat.
DVD perserij: Of de dvd ook de audio-cd zal vervangen is nog niet duidelijk aangezien er ook de super audio compact disc bestaat als alternatief voor de dvd-audio. Een dvd wordt meestal opgeborgen in een dvd-box. (Bron: Wikipedia)