Rabbitduplicators – CD Persen
Shares
  • You are here:
  • Home »

Gitaarles? Leer Gitaarakkoorden spelen

Inhoudsopgave gitaarles online

Gitaar leren spelen is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Vroeger moest je nog door wind en regen naar je gitaarles en een uur later stond je alweer buiten met je aantekeningen. Dat is tegenwoordig nu wel anders.

leren gitaar spelen

Gitaar leren spelen in 2019? – Gewoon thuis achter de computer

Gitaarles vergt concentratie en discipline. Als je die beide hebt kun je denken aan online gitaarles. Je kunt dat gewoon bij je thuis doen. Eigenlijk maakt het niet uit waar je bent. Als je maar een internet verbinding hebt, je laptop en je gitaar bij de hand. Je kunt heel gemakkelijk via de computer gitaarakkoorden leren. Geen leraar om je heen die telkens op de klok kijkt. Gitaar spelen gewoon in je eigen tijd.

Akkoorden gitaar leren online

Gitaarakkoorden leren spelen is niet zo gemakkelijk. Ten eerste krijg je al heel snel pijn in je vingertoppen omdat je nog geen eelt hebt. Ten tweede is er nog geen balans tussen je rechter en linkerhand tijdens het spelen. Je moet elke keer naar je linkerhand kijken en naar je rechterhand als je voor het eerst gitaar gaat leren spelen.

Leer gitaar spelen op de juiste gitaar

Ook is het belangrijk dat de gitaarhals breed of smal genoeg is voor je hand. Heb je grote handen dan is het logisch dat de gitaarhals wat breder moet zijn. Kies daarom voor een gitaar die bij je past. Je kunt wel gelijk een Fender of Gibson gitaar willen kopen maar let dan goed op of de hals geschikt is voor je handen.

Vaak zie je mensen die net beginnen met gitaarles een gitaar kopen omdat ze hem zo mooi vinden maar uiteindelijk beter een andere gitaar hadden kunnen kopen.

gitaar leren spelen akkoorden

Je wil gitaar leren spelen? Welk type gitaar is het beste om mee te beginnen?

Dat is een goede vraag. De ervaring leert dat je het beste met een akoestische gitaar kunt beginnen. Veel bekende gitaristen zullen dat trouwens ook beamen. Maar zorg er wel voor dat de snaren niet te hoog liggen ten opzichte van de hals. Als er iets is wat het plezier van akoestisch gitaar leren spelen kan bederven dan is het wel als de hals niet goed is afgesteld. Je kunt denken aan een klassieke gitaar of een western gitaar ook steelstring gitaar geheten.

Een klassieke gitaar heeft nylon snaren en wordt over het algemeen voor klassieke gitaarlessen gebruikt. De klank van een nylonstring gitaar is dan ook heel anders dan die van een steelstring gitaar. Deze word meer gebruikt voor zeg maar popliedjes maar ook voor andersoortige muziek natuurlijk. Beide hebben hun eigen manier van bespelen. Klassiek gitaar spelen doe je met de hand en vingers en een steelstring gitaar wordt zowel met de hand en vingers als met de plectrum bespeelt. Ze klinken dan ook heel verschillend.

Wil je ook gitaarakkoorden leren spelen?

Iedereen kan gitaar spelen

Iedereen kan gitaar leren spelen? Ja en nee. Je moet wel gevoel voor ritme en tuning hebben en een goede gitaar. Als je heel graag wil leren hoe de gitaar te bespelen dan is online gitaarles de beste optie. Zeker als je weinig tijd hebt en liever thuis wilt blijven.

Online cursussen gitaar akkoorden leren spelen beginners en voor gevorderden zijn er genoeg te vinden op het internet. Voor het eerst goed gitaar liedjes tokkelen geeft je een kick. Maar dan moet je wel eerst gitaar liedjes leren te spelen en daar is de online gitaarles uitstekend geschikt voor. De beste online gitaarlessen vind je dan ook hier in dit artikel. Klik hier voor gitaarles en ga gitaar leren spelen!